“Wedstrijden dansen is aardig, maar het levert geen dubbeltje op” zei de heer van Gils, voormalig dansleraar uit Tilburg tegen ons.

 

Hij adviseerde ons eens een opleiding voor dansleraar te gaan volgen, al was het maar omdat de techniek van het dansen interessant genoeg is.

 

Wij volgden zijn raad op en maakten afpraken bij de 2 bekendste opleiders van dat moment: Bonel Amsterdam en Bronmeijer Den Haag.

 

Na ons bezoek aan Den Haag zegden we onze afspraak in Amsterdam af. We waren meteen razend enthousiast over het niveau en de gemoedelijke sfeer bij Bronmeijer.

 

Een ietwat “Haagse” sfeer, maar toch erg gemoedelijk.

We hebben nooit spijt gehad van deze keuze.

 

Op zaterdag kregen we eerst les van de heer Bronmeijer en later van mevrouw. Tegelijk met ons trainden Joop en Elly hun amateurparen, waaronder diverse toppers uit de hoofdklasse.

Van amateur naar prof

- Congratulations

- Daddy Cool

- Dandy

- De vogeltjesdans

- Delilah

- Du

- Een eigen huis

Muzikale herinneringen

Documenten

 

- 40 jaar Crielaars 72

- Artikel Wensink

- Brief Wim van Beek

- Folder Grijsbach (gemaakt door AT)

- Folder opening Hennesen  Oss

- Kleurenfolder Timmermans

- KRO Gids 70er jaren over dansen

- KRO gids over dansen 73

- Opkomst stijldansen 70er jaren

- Uitnodiging opening Hennesen Oss
- Artikel Antoine in Brabantpers

Eind zeventiger jaren openden Ton en Ria Hennesen in Oss hun eerste grote dansschool. Later openden ze nog een grote vestiging in Eindhoven.

 

Ton overleed in 2003 op 57 jarige leeftijd.

De zeventiger jaren

In de aanloop naar een eigen dansschool

009_06 image-117.jpg

In de zeventiger jaren bezochten we graag allerlei dansevenementen, gaven demonstraties, gingen jureren et cetera. Op zaterdag volgden we een privé opleiding tot dansleraar en -lerares. Op deze pagina een bescheiden greep uit de herinneringen aan die tijd.

Na onze training bij Mary Lier in Tilburg te hebben genoten besloten we voortaan iedere zaterdag naar Den Haag af te reizen voor lessen bij haar echtgenoot, de heer Wim Lier.

 

De feitelijke lessen werden verzorgd door een assistente en voegden feitelijk geen meerwaarde toe. Daarom besloten we ermee op te houden en een opleiding tot dansleraar en -lerares te gaan volgen.

 

We kwamen terecht bij het gerenommeerde Dansinstituut Bronmeijer aan de Lange Poten

in Den Haag. Na het behalen van het FDO diploma bleven we daar nog jarenlang lessen nemen zijn we daar nog meerdere jaren lessen nemen om ons verder in het vak te bekwamen.

 

De relatie met het echtpaar Bronmeijer was vriendschappelijk en ze waren menig keer als vrienden te gast in Tiel. De heer Bronmeijer is in de tachtiger jaren overleden. Zijn echtgenote is pas enkele jaren geleden vrijwel met lesgeven gestopt.

009_05 image-94.jpg
009_04 image-118.jpg

Onze opleiding bij Bronmeijer, Den Haag

Dansschool Bronmeijer

Dansschool Ton & Ria Hennesen

Brabantpers

In het Kurhaus in Scheveningen stond een Internationaal danskampioenschap op de agenda, waar het orkest van Hugo Strasser zou optreden.

 

In verband daarmee schreef Antoine een tweetal artikelen en zond deze naar het Brabants Dagblad. In de dagen daarna plaatsten (vrijwel) alle bladen van de Brabantpers de artikelen ter grootte van een hele pagina in hun edities.

(zie “documenten” in rechterkolom)

Bill en Bobbïe Irvine, veelvuldig wereldkampioenen in ballroom en Latin demonstreerden in Arnhem en gaven later regelmatig lectures tijdens congressen.

009_02 Scannen0095.jpg
009_03 Scannen0096.jpg

Bill en Bobbie Irvine

009_01 Scannen0131-1.jpg

Herinneringen